zoek: in: geavanceerd zoeken >

mijn ACOD online

  login: 
  pasw: 
   
    paswoord vergeten?

Tribune

Als je het mij vraagt: “Wanneer de nood het hoogst is, staan openbare diensten voor je klaar”
Op 13 februari 2019 was er voor het eerst in 5 jaar een algemene staking. Hoewel de aanleiding voor de staking het vastlopen van de onderhandelingen voor het interprofessioneel akkoord (IPA) was, dus een probleem voor de private sector, sprongen de vakbonden van de openbare toch mee op de kar. Waarom?

inhoud Tribune >

agenda

4 april 2019: Evocatie van de Spaanse burgeroorlog (algemeen, Antwerpen)

18 april 2019: Senioren ACOD Overheidsdiensten bezoeken Oostende (senioren, Oost-Vlaanderen)

sector telecom

Het werkveld

Proximus (ex-Belgacom) is momenteel een naamloze vennootschap van publiek recht. Het is in deze onderneming dat de meeste leden van ACOD Telecom/Vliegwezen werken. Ook al is de privatisering een feit, toch blijft de opdracht van de werknemers van Proximus in hoofdzaak openbare dienstverlening.

De activiteiten van Belgocontrol, BIAC (ex-regie der luchtwegen) en BIPT hebben geheel of gedeeltelijk het karakter van openbare dienstverlening.

Voor ACOD Telecom/Vliegwezen is het behoud van de tewerkstelling en de personeelsstatuten cruciaal. Het zomaar schrappen van banen als gevolg van de liberalisering is voor ons onaanvaardbaar, zeker wanneer interne diensten extern worden uitbesteed. Aangezien telecommunicatie en de luchtvaart steeds meer werken in een mondiale context, hechten wij veel belang aan internationale syndicale samenwerking.

Wie kan lid worden van ACOD Telecom/Vliegwezen?

De arbeiders, bedienden en kaderleden van Proxmimus (ex-Belgacom), het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), Belgocontrol en BIAC (ex-regie der luchtwegen) kunnen lid worden van ACOD Telecom/Vliegwezen

De troeven van ACOD Telecom/Vliegwezen

ACOD Telecom/Vliegwezen is vertegenwoordigd in de overlegcomités, de onderhandelingscomités, de paritaire comités van de autonome openbare ondernemingen en het gemeenschappelijk comité van het geheel der openbare diensten. We kunnen dus onderhandelen en akkoorden sluiten op elk niveau.

ACOD Telecom/Vliegwezen informeert je ook over je arbeidsomstandigheden, je rechten en het welzijn op het werk. Wij laten je weten wanneer er examens georganiseerd worden of jobs beschikbaar zijn. Wij  verdedigen je in geval van een disciplinair probleem, onenigheid over je evaluatie of wanneer je het slachoffer bent van een onrechtvaardige procedure.