zoek: in: geavanceerd zoeken >

mijn ACOD online

  login: 
  pasw: 
   
    paswoord vergeten?

Tribune

Als je het mij vraagt: de boodschap wordt vakkundig ondergesneeuwd
Chris Reniers: “Ik stel vast dat bepaalde politici hun best doen om progressieve partijen en organisaties, waaronder ook vakbonden, te beschadigen door verkeerde informatie naar de pers te versturen."

inhoud Tribune >

agenda

Flash player not found

Ken je pensioen

1 juli 2006U wil weten wat uw pensioen zal zijn? Goed nieuws, minister van Pensioenen Bruno Tobback lanceerde een nieuwe website waarop men zelf zijn pensioen kan berekenen:
www.kenuwpensioen.be

Iedereen tussen de 18 en de 64 jaar kan zo een idee krijgen van wat zijn wettelijk pensioen zal zijn, gebaseerd op de huidige beschikbare informatie. Dit kan ook een handig hulpmiddel zijn bij carrièreplanning, bijvoorbeeld voor huisvrouwen of mensen in loopbaanonderbreking. Bovendien is de aanvraag volledig anoniem.


Wat het programma wel doet

‘Ken uw pensioen’ berekent een rustpensioen op basis van gegevens die men zelf invoert. Het geeft een schatting, gebaseerd op een loopbaan als werknemer, zelfstandige of ambtenaar in België. Het houdt ook rekening met eventuele inkomsten van de echtgenoot of echtgenote.


Wat het programma niet doet

‘Ken uw pensioen’ berekent geen overlevingspensioen, rustpensioen feitelijke of wettelijke scheiding, pensioen ten laste van de Dienst voor Overzeese Sociale Zekerheid (DOSZ), pensioen voor een tewerkstelling in het buitenland en geen ziektepensioen in het ambtenarenstelsel.


Wat is deze simulatie waard?

De resultaten worden verkregen door een vereenvoudigde berekening toe te passen op de gegevens die men invoert. Ze benaderen de werkelijkheid des te beter naarmate de ingevoerde gegevens preciezer zijn. Noodzakelijke gegevens waarvoor u zelf geen waarden invoert, worden door het systeem automatisch ingevuld met standaardwaarden, die men echter wel kan wijzigen.


Meer info?

Op
www.kenuwpensioen.be kan u alles nog eens in detail nalezen en aan uw eigen berekeningen beginnen.