Steun de Internationale Dag van de Openbare Diensten

 


De Verenigde Naties riepen 23 juni uit tot Internationale Dag van de Openbare Diensten. Het is de dag waarop we de bijdrage van het personeel van de openbare diensten aan de samenleving vieren.


De rol van onze leden en andere essentiële werknemers is onze samenleving draaiende te houden. Het personeel in de openbare diensten staat in voor kwaliteitsvol openbaar vervoer, veiligheid, zorg, onderwijs, cultuur, telecommunicatie, energievoorziening, postbedeling, veiligheid, degelijk openbaar bestuur en nog onnoemelijk veel meer. Dit jaar gebruiken we deze dag ook om het personeel in de bloemetjes te zetten dat tijdens de coronapandemie aan de slag bleef, niet zelden met gevaar voor eigen leven.

Naar aanleiding van de Internationale dag van de openbare diensten op woensdag 23 juni 2021, roept EPSU, de Europese vakbond voor de openbare diensten, alle Europese vakorganisaties actief in de openbare sector op om deel te nemen aan haar campagne/actie op het belang van openbare diensten in de kijker te plaatsen.

Het meest visuele aspect van de campagne/actie is het publiceren van foto’s van vakbondsmilitanten/personeel actief in openbare diensten met affiches met daarop enkele vakbondseisen voor openbare diensten. EPSU wil deze delen op sociale media en er ook een ‘fotoboek’ van maken om te overhandigen aan vertegenwoordigers van Europese en internationale instellingen.

In eigen land zullen ACOD/CGSP, ACV openbare diensten, CSC services publics, VSOA en SLFP de campagne/actie van EPSU gezamenlijk ondersteunen via deze fotocampagne.

In bijlage vinden jullie enkele affiches met eisen van het gemeenschappelijk vakbondsfront en een affiche van EPSU. Het is de bedoeling om enkele vakbondsmilitanten/personeelsleden te verzamelen en samen te poseren (liefst samen met de andere vakbondencollega’s in vakbondskleuren) met deze affiches. Gelieve deze te verspreiden in jullie geledingen met deze boodschap.

Nadien sturen jullie deze foto’s (op volledige/zo groot mogelijke resolutie) naar info@acodonline.be (deadline: 14 juni 2021). Zo zullen we deze op 23 juni kunnen delen op sociale media, er een fotomontage van maken, ze doorgeven aan EPSU, …

We kijken alvast uit naar jullie foto’s!


Hieronder vinden jullie de affiches om mee te poseren

Documenten
1920x620-IDOD.jpg
Affiche-dag-openbare-diensten-EPSU.pdf
Affiche-dag-openbare-diensten-besparingen-kort-2021-crop.pdf
Affiche-dag-openbare-diensten-betere-lonen-kort-2021-crop.pdf
Affiche-dag-openbare-diensten-investeringen-kort-2021-crop.pdf
Affiche-dag-openbare-diensten-privatisering-kort-2021-crop.pdf