Stoelendans aan de top van bpost

 


Het verscheen begin oktober in de media: Jean Muls is ontslagen als CEO van bpost Belgium en wordt opgevolgd door Jos Donvil, lid van de raad van bestuur.


Jean Muls was pas sinds begin januari 2022 bij het bedrijf. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat hij opgeofferd is om het slechte beleid te verbergen.

Er is geen duidelijke visie van het bedrijf op de toekomst, niemand bakent klaar de lijnen af en springt naar voor als de gids voor het bedrijf. Ik heb dit al uitdrukkelijk aangekaart in de verschillende comités en zal dit blijven doen.

Het bedrijf heeft recht op een management dat de richting uittekent en, nog belangrijker, dat bezig is met de toekomst van bpost en met die van zijn 26.000 werknemers. Daar zit het kapitaal van bpost, jullie zijn degene die de winst van het bedrijf maken. Zonder jullie geen bpost group!

We zullen Jos Donvil verwelkomen zoals we al zijn voorgangers steeds hebben verwelkomd en dat is met de nodige argwaan. Hij moet zich nog inwerken in de job en dat is niet goed voor de continuïteit van het bedrijf, alweer tijdverlies. En we hebben geen tijd meer te verliezen.

Onder Dirk Tirez, de CEO van de 'group' is het gehele directiecomité al vervangen. Een echte stoelendans. Dit is geen voorbeeld van goed bestuur.

Nieuwe managers of niet: wij blijven strijdvaardig om uw rechten te verdedigen.

 

Geert Cools

 

 


Documenten
1920x620-Post.jpg