Onthullingen bpost vragen om meer duidelijkheid

 


Uit het nieuws is bpost de voorbije weken en maanden niet geweest. Dat gebeurde geen enkele keer met goed nieuws. Sterker nog, telkens werd het erger en erger. We hadden de persconcessie waarmee geknoeid was en door de audit die daarop volgde, zijn er nog een aantal kwalijke dossiers bijgekomen. A
COD Post eist dat er volledige transparantie komt over alle onthullingen (en lekken) in de media. Daar heeft het personeel, dat zich alle dagen met hart en ziel inzet, recht op.

Mest de stal uit!


Zoals ik in de verschillende media al gezegd heb en zal blijven verklaren: heel deze heisa mag op geen enkele manier invloed hebben op het personeel. Als bpost ook maar enigszins probeert de geleden schade te verhalen op het personeel, is het syndicale oorlog. Het feit dat deze boodschap aangekomen is, vinden we al terug in de cao, meer specifiek bij de niet-recurrente bonus. In de overeenkomst over de bonus van 2023 staat uitdrukkelijk vermeld dat eventuele financiële gevolgen te wijten aan het gefoefel in de overheidscontracten, worden geneutraliseerd.


ACOD Post zal tot het uiterste gaan om jullie te verdedigen. Mijn boodschap is zeer duidelijk: geen gevolgen voor het personeel!
Samen sterk kameraden!

 

Geert Cools