Sector Telecom-Vliegwezen

Werk je bij Proximus, BIPT, Skeyes of BAC? Hier vind je meer informatie over ACOD Telecom-Vliegwezen!


Waar zijn we actief?


Proximus is een naamloze vennootschap van publiek recht. Het is in deze onderneming dat de meeste leden van ACOD Telecom-Vliegwezen werken. Ook al is de gedeeltelijk privatisering een feit, toch blijft de opdracht van de werknemers van Proximus in hoofdzaak openbare dienstverlening.

Ook de activiteiten van Skeyes, BAC en BIPT, waar onze overige leden werken, hebben geheel of gedeeltelijk het karakter van openbare dienstverlening.

Voor ACOD Telecom-Vliegwezen is het behoud van de tewerkstelling en de personeelsstatuten cruciaal. Het zomaar schrappen van banen als gevolg van de liberalisering is voor ons onaanvaardbaar, zeker wanneer interne diensten extern worden uitbesteed. Aangezien telecommunicatie en de luchtvaart steeds meer werken in een mondiale context, hechten wij veel belang aan internationale syndicale samenwerking.


Wie kan lid worden van ACOD Telecom-Vliegwezen?


De arbeiders, bedienden en kaderleden van Proximus (ex-Belgacom), het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), Skeyes en Brussels Airport Company (BAC) kunnen lid worden van ACOD Telecom-Vliegwezen.


De troeven van ACOD Telecom-Vliegwezen


ACOD Telecom-Vliegwezen is vertegenwoordigd in de overlegcomités, de onderhandelingscomités, de paritaire comités van de autonome openbare ondernemingen en het gemeenschappelijk comité van het geheel der openbare diensten. We kunnen dus onderhandelen en akkoorden sluiten op elk niveau.

ACOD Telecom-Vliegwezen informeert je ook over je arbeidsomstandigheden, je rechten en het welzijn op het werk. We helpen je onder andere bij problemen op het werk, bij onenigheid over je evaluatie of wanneer je het slachtoffer bent van een onrechtvaardige procedure.


Sectorverantwoordelijken


Nationaal

Annuska Keersebilck

Alg. secretaris ACOD Telecom-Vliegwezen Tel. 0475 55 14 63 annuska.keersebilck@acod.be

Gewestelijk

Michiel Vanhoudt

Sectorsecretaris Antwerpen-Kempen-Mechelen Tel. 0494 11 08 78 michiel.vanhoudt@acod.be

Isabelle De Spiegeleer

Sectorsecretaris Oost-Vlaanderen Tel. 0495 74 15 54 isabelle.despiegeleer@acod.be

Ronald Huysmans

Sectorsecretaris West-Vlaanderen Tel. 0475 26 84 03 ronald.huysmans@acod.be

Dominique Weenen

Sectorsecretaris Vlaams-Brabant Tel. 0473 83 03 36 dominiqueweenen@gmail.com

Gunther Soetinck

Sectorsecretaris Limburg Tel. 0475/35.70.57 gunther.soetinck@acod.be

Sectornieuws