Kies voor een rechtvaardig Europa voor werknemers!

 

Ongeveer 1000 vakbondsleden uit de hele Europese Unie, de Europese Economische Ruimte en de kandidaat-lidstaten van de EU blazen momenteel verzamelen in Wenen op het congres van het Europees Vakverbond (EVV).


Vandaag - op de openingsdag van de verkiezingen voor het Europees Parlement (stemmen kan al in Nederland en het Verenigd Koninkrijk) – roepen ze alle burgers op te stemmen op kandidaten en partijen die zich willen inzetten voor een eerlijker Europa (niet minder Europa, meer democratie en meer sociale rechtvaardigheid.


Het  zal EVV foto’s en video’s lanceren op sociale media van vakbondsvertegenwoordigers die pleiten voor een stem voor democratie en sociale rechtvaardigheid in vele talen, evenals een groepsfoto van het hele congres met een spandoek met de tekst ‘Stem’ in vijf talen in een symbolische oproep voor een hoge opkomst.


Luca Visentini, secretaris-generaal van het EVV, zei: “Deze Europese verkiezingen zijn zeer cruciaal voor Europese werkende mensen. Ga en stem op kandidaten die zich inzetten voor meer democratie in Europa, voor meer sociale rechtvaardigheid, betere arbeidsomstandigheden, hogere lonen, eerlijke mobiliteit en geen sociale dumping. Laat de stem van Europese werknemers in deze verkiezing luid en gehoord worden door alle politici.”


Op het congres van het EVV is ook het ABVV vertegenwoordigd met een delegatie van voorzitters en afgevaardigden van haar centrales, waaronder ook ACOD-voorzitter Chris Reniers.