ACOD Spoor, ACV-Transcom en ETF verwelkomen ‘Connecting Europe Express’

 


Maandag 4 oktober is een belangrijke dag voor de Belgische spoorgemeenschap. Dan rijdt de ‘Connecting Europe Express’ door ons land. Deze speciaal voor het Europees jaar van het spoor samengestelde trein spoorde de afgelopen maand al door een twintigtal EU-landen, Zwitserland, Servië en Noord-Macedonië om de trein als duurzaam en inclusief transportmiddel te promoten. Op 4 oktober om 14 uur houdt de ‘Connecting Europe Express’ halt in Schaarbeek en ACOD Spoor, ACV-Transcom en de Europese Transportfederatie (ETF) willen dat moment aangrijpen om ook het spoorpersoneel in de schijnwerpers te plaatsen.

Dat het spoor mensen met elkaar verbindt en goederen over het hele continent helpt vervoeren, mag gerust eens worden beklemtoond. Net als de essentiële rol die de spoorwegen kunnen spelen in de strijd tegen de klimaatopwarming. Zolang het spoorpersoneel dat er 24/7 voor zorgt dat de treinen rijden ook de nodige aandacht krijgt. De honderden spoorjobs, elk met hun eigen specificiteit, zijn één voor één onmisbaar in dit verhaal.

Daarom zal een delegatie van ACOD Spoor, ACV-Transcom en ETF op 4 oktober aanwezig zijn in het station van Schaarbeek om hun pleidooi voor het behoud van de treinbegeleiders en investeringen in kwaliteitsbanen kracht bij te zetten. Daarnaast willen de spoorbonden ook nog eens herhalen hoe belangrijk het is om te investeren in een openbare dienstverlening die betaalbaar en toegankelijk is voor iedereen – dus ook voor minder mobiele reizigers, in spoorweginfrastructuur en in veiligheid voor personeel en reizigers.


Perscontacten

- Ludo Sempels - voorzitter Nederlandstalige vleugel ACOD Spoor 
- Peter Vanderborght - Algemeen sectorverantwoordelijke spoorwegen ACV-Transcom 
- Begüm Boynukalin - Communications Officer European Transport Workers' Federation 

 

 

 

 

 

 

 

 

met vriendelijke groeten

 

chris camps

acod | stafmedewerker communicatie

t +32 2 508 58 36 | m +32 476 903 908