ACOD wil niet dat Defensie slachtoffer wordt van begrotingscorrectie

 


Militairen verdienen meer!


Deze week komt de federale regering samen voor begrotingsoverleg. Aangezien daar ook het POP-plan (People Our Priority) van Defensie ter sprake zal komen, vreest de bestendig secretaris van ACOD dat de federale regering de militairen opnieuw als pasmunt zal gebruiken om haar budget in evenwicht te brengen.


“De militairen vragen al vele jaren terecht om een salarisverhoging. Tot nu toe zag het er ook naar uit dat die er zat aan te komen. Bij de vorming van de regering waren immers alle regeringspartijen het erover eens dat het militair beroep aantrekkelijker moet worden. Het POP-plan zette een stap in de goede richting. Het is met de vakbonden onderhandeld en de budgetten voor de uitvoering ervan staan al ter beschikking bij het ministerie van Defensie”, legt Natasja Gaytant uit.

ACOD hoopt nu dat al deze goede voornemens en de vele inspanningen niet voor niets geweest zijn. Natasja Gaytant: “De militairen moeten gespaard blijven van een strenge begrotingscorrectie en de hun beloofde salarisverhoging krijgen.”

 

Natasja Gaytant
Bestendig secretaris ACOD Defensie